Wat is het?

Wat is VoetreflexreflexPlustherapie?

VoetreflexPlustherapie is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflex.

Westerse voetreflex

Bij westerse voetreflex worden alleen de voeten behandeld. Op onze handen en voeten liggen reflexzones die corresponderen met alle organen van ons lichaam. Wanneer een (pijn)klacht op de reflexzone van de voet gemasseerd wordt dan verbeterd de doorbloeding.

Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingstoffen worden beter aangevoerd en opgenomen. Dit bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
Bij de westerse reflexologie wordt een speciale duimtechniek gebruikt zodat bepaalde zones nauwkeurig behandelt kunnen worden.

Chinese Voetreflex

Bij Chinese voetreflex worden ook de acupunctuurpunten en de meridiaan banen op de voet, onderbeen en knie gemasseerd of op de hand en arm, hierbij wordt een glijdende duimtechniek gebruikt.

De combinatie van westerse en Chinese voetreflex versterkt de effecten van een behandeling, er ontstaat een betere doorbloeding in de corresponderende organen, klieren en gewrichten. 2 systemen worden tot 1 geheel gecombineerd.

Meridianen vormen samen met de acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het helelichaam van energie kunnen voorzien.